Anerkendt Barn

En bog om Fremtidens Børneperspektiver

 

Forældre og fagpersoner oplever for tiden et opgør med sidste århundredes autoritære børneopdragelse. Al nyere forskning, og den øgede forståelse for børn, peger på det vi kan kalde Anerkendende Metode! 

 

Forandring tager tid. Gamle floskler hænger fast og skaber usikkerhed, for hvad er ‘skæld-ud’ og hvordan virker det på barnet? Hvordan lærer jeg mit barn at respektere andre, uden at true og straffe? Hvordan får jeg barnet til at gøre det jeg vil have? Hvad med pligter? Og hvad skal jeg gøre, når mit barn får et fortvivlelsesanfald? Må jeg sige ‘nej’, når jeg er anerkendende?

   

Anerkendende Metode fører naturligt til sunde børn med et højt selvværd. Børn som kan mærke sig selv, og sige fra overfor de mange informationer, som et globalt teknologisamfund byder os. Børn der mødes anerkendende holder af at lære nyt, er gode til at koncentrere sig og planlægge. De er i stand til at sige nej tak til aktiviteter som bliver for meget, sige nej til at være medløber i klassen, og ja til at være en god kammerat og elev. Det er børn, som er dygtige til at sætte sig i andres sted, og samtidig gode til at passe på sig selv. De formår bedre at holde stressen nede, og klare de mange tests, krav og udviklingsopgaver, som et hurtigt ekspanderende samfund indeholder. De kan tænke nyt, og udfordre de strukturer som ikke fungerer. Det er kort sagt - Børn i balance.

 

Denne bog giver en grundig indføring i Anerkendende Metode. Bogen er fyldt med eksempler, og ideer til en anerkendende hverdag.  
 

En bog som er fyldt med praktiske eksempler på en anerkendende hverdag. Spørgsmål som: "Hvad betyder det at være anerkendende? Må jeg sige 'nej', når jeg er anerkendende? Er det i orden at have en 'dårlig' dag? Hvordan forstår børn de ting jeg siger? Hvordan tænker børn? Hvordan håndterer jeg vrede på en anerkendende måde? Hvordan udvikles empati og højt selvværd?  

 

På facebooksiden: 'Anerkendende Metode' kan du læse uddrag fra bogen. 

Bogen indeholder en indføring i den Anerkendende Metode baseret på systemisk Teori, Tilknytningsteori og Neuroaffektiv Metode. Den giver mulighed for at se nye perspektiver og lære mere om sig selv.

Der er en gennemgang af børns kompetencer i forhold til alder.

En grundig indføring i begreber som empati, skam/skyld, udvikling af selvforståelse og selvfornemmelse og udvikling af selvstændighed. Derudover en gennemgang af nye og gamle opdragelsesmetoder og dagligdagsaspekter med ulvetime, stress og spisning.

Bogen introducerer flere nye begreber, som aktiv lytning, pseudoforklaringer og hyperempati. Ligesom den kommer med et bud på hvorfor nogle mennesker har svært ved at være anerkendende.

 

Bogen er målrettet alle forældre og fagpersoner.    

 

 

  • Facebook - Black Circle

Bogen kan bestilles via Saxo og i landets boghandlere

Boganmeldelse

 

Som forældre og fagperson ved vi godt, at det børn har brug for, er at føle sig SET, HØRT OG FORSTÅET, samt mødt på en respektfuld og ligeværdig måde. MEN, hvordan fungerer det lige i praksis? Det giver denne bog mange gode bud på gennem en masse jordnære hverdagseksempler samlet af forfatteren i det daglige arbejde med børn og familier. Dette serveres sammen med nyeste viden og forskning på et let fordøjeligt niveau. Bogen giver også gode svar på, hvordan forældre lytter til deres mavefornemmelse og handler empatisk ud fra denne, selvom det ikke er det, dagens samfund lægger op til. Så vil du lære at anvende den lyttende og anerkendende tilgang i hverdagen, samt blive klogere på nyste forskning, og bedre forstå dit barns signaler, er denne bogen lige noget for dig.

 

- Gitte